-Από πού ξεκινάνε οι θαλάσσιες εκδρομές για την Χύτρα;

Το Glass Bottom, του Κάπταιν Σπύρου, αναχωρεί την προσυμφωνημένη ώρα από τον μώλο του Καψαλιού, τη νοτιότερη παραλία του νησιού.

-Υπάρχει κάποιο parking κοντά στο μώλο;

Κάποιο συγκεκριμένο, όχι. Παρκάρετε στην ευρύτερη περιοχή του Καψαλιού.

-Πρέπει να έχω μαζί μου κάποιον εξοπλισμό;

Όχι απαραίτητα. Στο σκάφος υπάρχει περιορισμένος αριθμός μασκών οπότε καλό είναι, εάν έχετε μάσκα/γυαλάκια/βατραχοπέδιλα δικά σας, να τα φέρετε μαζί σας.

-Πόση ώρα διαρκεί η ξενάγηση;

Συνολικά, δύο ώρες.

-Τι περιλαμβάνει η διαδρομή στην Χύτρα;

Η διαδρομή στην Χύτρα περιλαμβάνει την μετάβαση, την επιστροφή και την κολυμβητική ξενάγηση στη σπηλιά από τον καπετάνιο μας. Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει το κολύμπι μέσα στη σπηλιά, τότε ο Σπύρος θα σας μεταφέρει στην κοντινή, απαράμιλλης ομορφιάς, παραλία της Κυριακουλούς για να κολυμπήσετε ανενόχλητοι.

-Σε τι γλώσσα γίνεται η ξενάγηση;

Κυρίως στη γλώσσα της χαράς και της περιπέτειας. Α, ναι, και στα Ελληνικά. Για τους αλλόγλωσσους φίλους μας διατίθενται φυλλάδια, με τις πληροφορίες της ξενάγησης, σε Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

-Υπάρχει όριο ηλικίας;

Όχι. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο σκάφος του Σπύρου. Προσοχή, όμως! Ο Σπύρος είναι καπετάνιος, όχι babysitter, τα παιδιά είναι υπό την ευθύνη των ενήλικων συνοδών τους.

-Υπάρχει μειωμένο εισιτήριο (φοιτητικό, ανέργων, κλπ);

Το εισιτήριο για όλους τους ενήλικες και παιδιά άνω των 7 ετών είναι ενιαίο και κοστίζει 20€. Τα παιδιά από 3 έως 7 ετών, πληρώνουν εισιτήριο των 10€. Τα παιδιά κάτω των 3 ετών είναι δωρεάν.

-Κουνάει πολύ πάνω στο σκάφος;

Σε γενικές γραμμές, όχι. Τα δρομολόγια γίνονται πάντα με την προϋπόθεση του ευνοϊκού καιρού. Σε διαφορετική περίπτωση, ειδοποιείστε από εμάς.

-Δεν ξέρω καλό κολύμπι. Πειράζει;

Όπως έλεγε και η γιαγιά μου, πειράζουν μόνο τα φασόλια αν δεν είναι καλά βρασμένα. Ο Κάπταιν Σπύρος έχει μεριμνήσει για τους αδύναμους κολυμβητές και διαθέτει σωσίβιο για την διευκόλυνσή τους.

-Πώς μπορώ να κάνω κράτηση;

Τώρα αρχίζουμε και μιλάμε σωστά! Ο Κάπταιν Σπύρος είναι υπέρμαχος της ανθρώπινης επικοινωνίας και γι’ αυτό οι κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο +306974022079.

-Πόσες μέρες πριν μπορώ να κάνω κράτηση;

Μιας και τα δρομολόγια εξαρτώνται από την πρόβλεψη του καιρού, οι κρατήσεις γίνονται μόνο την προηγούμενη μέρα για τα δρομολόγια της επόμενης.

-Τι ώρα μπορώ να καλέσω για κράτηση;

Το τηλέφωνο λειτουργεί από τις 10:00 ως τις 18:00, όλες τις καλοκαιρινές ημέρες.

-Κατοικίδια επιτρέπονται;

Λυπούμαστε αλλά τα γλυκύτατα κατοικίδιά σας θα πρέπει να μείνουν πίσω και να κουνήσουν με χαρά την ουρά τους όταν σας δουν να επιστρέφετε.

-Γίνονται και εκδρομές στην Ελαφόνησο;

Προγραμματισμένες, όχι. Μεγάλες παρέες, γκρουπ και λοιπές ομάδες ρομαντικών θα πρέπει να καλέσουν στο τηλέφωνο επικοινωνίας για συνεννόηση.

-Είμαστε από τον σύλλογο «Τίναγμα της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς» (sic) και θέλουμε να κλείσουμε ξενάγηση του γκρουπ. Γίνεται;

Πάλι τη γιαγιά μου θα μνημονεύσω και θα πω ότι μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται. Ομαδικές κρατήσεις γίνονται, φυσικά, μόνο κατόπιν συνεννόησης.

-Πραγματοποιούνται δρομολόγια και σε παραλίες του νησιού;

Με καλή θέληση, όλα γίνονται. Σε κάθε περίπτωση, οποιοδήποτε άλλο δρομολόγιο πλην της Χύτρας γίνεται μόνο κατόπιν συνεννόησης.